![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHq_ecWm7yLK_k-GNmFa_mayxO07Qfu9Tzi4ge8ZHa54431VVvw9Ec8NJOJhWRpcU3mSUy2kLw-avwRRuTW-J1q5IHWnstn4RS1vUeGzKwKtXDvVBxMsBulxrG6kK2jAUQLbKX_urJlzc/s320/DSCF4292.JPG)
Hozzavalok:
- 75 g magozott datolya
- 85 ml viz
- 85 ml narancsle
- 85 ml olaj
- 225 g retesliszt
- 1 citrom reszelt heja
- 2 evokanal mez
- 1 evokanal almale
A datolyat a vizzel alacsony tuzon 5-10 percig fozd. A tuzhelyrol leveve egy fakanallal keverd ki simara, majd hagyd hulni. A kihult kevereket tedd egy talba a narancslevel, olajjal, es keverd ossze oket. Szitald ra a lisztet es add hozza a reszelt citromhejat is. Kezzel gyurd ki a tesztat, majd golyokat formalva (kb 12-15 db), rakd oket egy sutopapirral kibelelt tepsibe, ahol kisse lapitsd le a sutiket. Susd 180 fokon 15-20 percig. Ezalatt tedd egy kis labasba a mezet, almalet, lassan melegitsd fel, allandoan kevergetve. Amikor a sutik kesz vannak, kend be ezzel jol a tetejuket, majd hagyd oket kihulni.
Megjegyzes: A mezes ontet nelkul elegge izetlen. Nekem pl nagyon bejott az extra edesitessel.
U.I.: Angol szakacskonyvbol...
Héj!! Most fedeztük fel ezt a blogotokat. Majd benézegetünk. Jól hangzik ez a ragacsos süti....
VálaszTörlés