2010. október 10., vasárnap

Ananaszbundas csirkemell burgonya golyokkal

Hozzavalok:
  • 4 csirkemell
  • 40 g (konzerv) ananasz
  • 1 fej voroshagyma
  • 4 ek vaj
  • 3 dl tejfol
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 tojassargaja
  • so, orolt bors
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 600 g burgonya
  • so 2 tojas
  • 150-200 g liszt
  • olaj a suteshez
A megolvasztott vajon megfonnyasztjuk a finomra vagott hagymat. Tuzrol leveve hozzaadjuk a nagyon aprora vagdalt ananaszt, a tejfolt, a tojassargakat. Megsozzuk, orolt borssal es felapritott petrezselyemmel fuszerezzuk, majd annyi zsemlemorzsaval dolgozzuk ossze, hogy keplekeny masszat kapjunk. A csirkemellet keves olajon hirtelen atsutjuk, azutan olajjal kikent tuzallo edenybe fektetjuk. Az ananaszos masszaval beboritjuk oket, a masszat kicsit ra is nyomkodjuk. Elomelegitett sutoben 220 (legkeveresesben 200) fokon 30-35 percig sutjuk. Amig sul, elkeszitjuk a golyokat. Ehhez a burgonyat hejaban megfozzuk, megtisztitjuk es meg melegen osszetorjuk. Beleutjuk a tojast, megsozzuk es keves liszttel rugalmas tesztava gyurjuk. Nedves kezzel dionyi (annal inkabb kisebb) gombocokat formazunk belole, (ekkor szeletelt mandulaba forgathatjuk, ha szeretjuk) majd forro, bo olajban aranybarnara sutjuk. Olajbol kiemelve maris talalhatjuk a csirkevel, melle ananaszbefottet kinalva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails