![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRKHh2YKSefC6ZC852jDaK7Dd69adTo6ABWotxv8RR_kfFaXHv-hgqIxdLwUxkPz0ybepPn_N8QddfkqPQyiyUze5u_61X3pOK-M5Ghn6rnL72g8dwo2weiWpxX4eGscNxYbRigC-FKxg/s400/DSCF7457.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXYEdK9Qfp9goBhu90G_heA8a4UDyMQGg2ayJTNsTHDv7cQ63A2UKkirKhvObF3S5DYQZamcZ1PJ0shd0BEFyZxWmJGToDt1-_jVw_XrZtV-MiCtbyJoFUFKKSyX0_0A5pwe2_cAeWxNA/s400/DSCF7454.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsbkcCAZSxbd6d15GvybAzrWr-99E7J1U_f5nMeqY7SuQMPiJ_h4Dh17mOQUEwTmtego4CW4qJK34zSdmzLSxdblY4QaJAnRAtD5J2HKRYNGWw87K7eb8a-XMqPnlJQDt-cnnxRcwsGx0/s400/DSCF7455.JPG)
Hozzavalok:
- kb 200 g babapiskota
- 5 egesz tojas
- 150 g cukor
- 100 g rumban aztatott mazsola
- 100 g cukrozott (szaritott) gyumolcs
- 3 dl tej
- 30 g zselatin (~8 lap)
- 6 dl tejszin
- 1/2 rud vanilia
Mindenek elott beaztatjuk a mazsolat a rumba. Ezutan osszeallitjuk a kremet; az egesz tojasokat a tejjel, a cukorral es a kettehasitott vaniliaval goz felett surure fozzuk. A vegen hozzaadjuk a forro vizben felolvasztott zselatint. A tuzrol leveve addig kevergetjuk, amig kihul, de meg nem dermed meg a zselatintol. Hozzaadjuk a felvert tejszinhabot, a leszurt mazsolat, a szaritott gyumolcsot. Egy magas puding- vagy tortaformat belulrol egymas melle allitott, a mazsolabol visszamaradt rummal megkent babapiskotaval kibelelunk. A kremmel a format megtoltjuk, tetejet babapiskotaval beboritjuk. A tortat hutoben (aki ugy szereti melyhutoben) 2-3 orat allni hagyjuk, majd a format par pillanatra forro vizbe aztatva, kiboritjuk.
Megjegyzes: Goz felett az igazi, de turelem kell hozza!!! Kisse edes, tomeny lett az en izlesemnek, igy lehet legkozelebb kevesebb cukorral, es egy extra babapiskota reteggel fogom kesziteni. A formam egy nagy vajas doboz volt, amiben fel adagnyi krem lathato.
Alternativ ororszkrem, azaz pudingporos:
- 100g mazsola
- 1 csomag (40 g) vanilias pudingpor
- 4 dl tej
- 4 pupozott evokanal kristalycukor
- 0,5 dl rum
- 4 dl tejszin
- 1 pupozott evokanal zselatin (~4 lap)
A pudingport a tejjel, cukorral kis langon -meg jobb, ha vizgoz felett- habverovel szorgalmasan kevergetve suru kremme fozzuk. A tuzrol leveve beleszorjuk a mazsolat, rummal izesitjuk es megvarjuk, mig kihul. A felvert tejszinhabhoz adjuk a felolvasztott zselatint, majd belekeverjuk a vaniliakrembe.
Csúcs, nagyon jól néz ki
VálaszTörlés