![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhx_KwcSHGGh2ERj1hMvWMH6bvPHfmwtAeQXjEQbvWihuhXM44Pw6ycquQEZhjyQ-Yr7mqpcRec8ey_sqeX1vX_xeRIw_cmZJSkvCU4whGonlA-MPC-EMoBFup25IXMr0fkhocLibegqo0/s400/DSCF7212.JPG)
Hozzavalok:
- 100 g szaritott gyumolcs (mazsola, datolya, sargabarack, mango, papaya...)
- 70 ml meleg, gyumolcsos tea
- 1-2 teaskanal mez
- 1 tojas
- 150 g finomliszt
- 1 teaskanal sutopor
- 1/2 teaskanal fuszerkeverek (pl mezes sutemeny keverek)
A szaritott gyumolcsot aztassuk be a meleg teaba, mig fel nem szivja a folyadek nagy reszet. Ezutan adjuk hozza a mezet, majd a tojas es jol keverjuk ossze. Egy masik talba ontsuk ossze a szaraz hozzavalokat (liszt, sutopor, fuszer). Vegul boritsuk a folyekony talba a szaraz osszetevoket es addig keverjuk, mig a liszt el nem tunik. Egy kiolajozott ozgerinc formaba ontsuk es sussuk 180 fokon (160 legkeveresesben) 20-25 percig.
Hű micsoda finomság
VálaszTörlésHú, ez még látványnak is nagyszerű! :-)
VálaszTörlés