Hozzavalok:
- 3 dl tej
- 80 g margarin
- 150 g finomliszt
- 150 g reszelt sajt
- 3 tojas
- 1 kiskanal so
Forraljuk fel a tejet a soval es a margarinnal. Amikor felforrt, levesszuk a langot tartalekra. Ontsuk hozza a lisztet es keverjuk simara. Vegyuk le a tuzrol. A lereszelt sajtot a tojasokkal keverjuk ossze egy talban. Amikor a teszta kezmelegre hult, adjuk hozza a sajtot. Tepsibe helyezett sutoformaba toltjuk a masszat 2 kiskanal segitsegevel. Ha nincs formank, kizsirozott tepsibe kis halmokat formazva is kisuthetjuk. Elomelegitett sutobe tesszuk, 25-30 percig sutjuk, amig szep piros nem lesz.
Megjegyzes: Mivel a recept nem irja a sutes fokat, en kb 165 fokra allitottam. Az elso keszites soran lapos, de nagyon finom sutit kaptam, igy most a muffinformaimban keszitettem oket. Egy kicsi megmaradt, azt kulon, halmokba raktam egy tepsire, ami ezalkalommal gyonyoruen megemelkedett es igazi puffancsot formazott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése