![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSyMYu-Aw7mSz7Yoe8dHSRtxIeyaQS2v5KYZ9unysa6010srOxu-WUGnhzzuGF3J-hYVRFmc6WS0BY1y_1DDXtz2bUfnAbaa9pX6vxy0TWiOeN2k9puwcjYK8ZTDevEoJC8Qgw0TzXq2g/s320/IMG_4664.JPG)
Hozzavalok:
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 1 dl tejfol
- 1 tojassargaja
- 150 g reszelt sajt (ementali v fustolt v akarmi)
- 1 keshegynyi so
- 1 tojas a lekenesere
- sajt, komenymag, mak, szezammag stb. a tetejere
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd gyorsan osszegyurjuk a tobbi hozzavaloval. Cipo alakra formazzuk, es hutoben 15 percig pihentetjuk. Ezutan lisztezett feluleten 1,5 cm vastagra kinyujtjuk, felvert tojassal megkenjuk. Formakkal kiszurjuk vagy eles kessel felvagjuk (teglalap, negyzet, romusz stb. alakura). A megkent tesztakat sajttal, komenymaggal, makkal vagy szezammaggal szorjuk meg. Sutolemezre tesszuk, es 180-200 fokon kb 20 perc alatt megsutjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése