2010. január 15., péntek

Csokoladetorta

Hozzavalok:
  • 3 dl fozotejszin
  • 30 dkg kristalycukor
  • 37.5 dkg margarin
  • 15 dkg keseru kakaopor
  • egy kesz sima vagy kakaos piskotalap
A tejszint labasban a cukorral kevergetve 2-3 percig forraljuk. A margarint beledobjuk, ha elolvadt benne, a kakaot is beleszitaljuk. Jol elkeverjuk, a tuzrol lehuzzuk, hulni hagyjuk, majd hutoszekrenybe tesszuk par orara. Ezutan elektromos habverovel jo habosra keverjuk.
A piskotakorongot lapjaban harom reszre vagjuk. A csokoladekremet negy reszre osztjuk. A tortalapokat ezzel megkenve egymasra illesztjuk. A maradekkal a torta oldalat korbekenjuk, es habzsakbol a tetejet is ezzel diszitjuk.
Megjegyzes: 3 tojasos piskotahoz a csokiszosz harmadat keszitem, az eloirtnal kevesebb cukorral; a piskotat ilyenkor csak ket reszre vagom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails