2010. január 15., péntek

Piskotaalap (alaprecept)

Hozzavalok:
  • 6 tojas
  • 6*20 g kristalycukor
  • 6*25 g finomliszt
A tojasok sargajat a cukor ketharmadaval kremesre, feheredesig keverjuk. Elektromos habverovel 3-4 perc. A tojasfeherjet kemeny habba verjuk, a vegefele a maradek cukrot is beledolgozzuk.
Egyharmadat a cukros tojassargajara tesszuk, de meg nem keverjuk el. A liszt egyharmadat raszitaljuk, igy nem lesz csomos, majd ovatos mozdulatokkal osszeforgatjuk. A maradek habot es lisztet ugyanigy, ket reszletben keverjuk bele.
A masszat kivajazott, belisztezett vagy sutopapirrak belelt, 24 centi atmeroju tortaformaba simitjuk, majd 150 fokon 50-60 percig (tuprobaig) sutjuk.
Jo tanacsok:
Ha a recept szerint a piskotakorongot lapjaban 3 reszre kell vagni, akkor 1 tojassal, 1 evokanal cukorral es ugyanennyi liszttel tobbet szamitsunk, hogy nagyobb legyen a teszta, konnyebben felvaghassuk.
Ha kakaos piskotat sutunk, 1 evokanal keseru kakaoport hasznaljuk ugyanennyi finomliszt helyett, es a cukorral felkevert tojassargajaba ontsunk egy evokanal vizet.
Dios piskota eseten 2 evokanal finomlisztet helyettesitsunk ugyanennyi daralt dioval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails