Hozzavalok:
- 150 g finomliszt
- 50 g orolt mandula vagy mogyoro
- 4 ek kokuszreszelek
- 150-200 g aszalt daolya
- 1 tojas
- 100 g barna cukor
- 2,5 dl natur joghurt
- 1 csomag sutopor
- 100 g vaj v Rama sutomargarin
- 2 ek rum
A lisztet a mandulaval, a sutoporral es a kokuszreszelekkel osszeforgatjuk. A datolyat kimagozzuk, kisebb darabokra vagjuk. A tojast a cukorral 2-3 perc alatt jo habosra keverjuk, majd a natur joghurtot, aztan a puha vajat adjuk hozza. Rummal izesitjuk, a lisztes keverekkel osszedolgozzuk. A muffinsuto melyedeseit kikenjuk, de az is jo, ha papirkosarral kibeleljuk, a masszaval majdnem teletoltjuk. Elomelegitett sutoben, kozepes langon (180 fokon, legkevereses sutoben 165 fokon) 18-20 percig sutjuk. Formakban 10-15 percig, majd racsra szedve veglegesen hagyjuk kihulni.
Megjegyzes: Azt hiszem allithatom, hogy ez a csalad egyik nagy kedvence! Viszont a cukor nagyon sok benne -hisz a datolya is jo edes- igy azt felezni szoktam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése