skip to main |
skip to sidebar
Husveti csirkemell
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9c6zrLdaxLYizNYhaVdZQs30bBUdEh9f0SiaeDuZrBg0qQ1FD7vILIJe0B6gOkq8FVNJUiuMFNaKU1Rc26jx9Wpujc6wxRICn040PVACaQ4aCQ9JV4SWquwoY12tRhf1IDIDfG6SMVlk/s320/DSCF5300.JPG)
Hozzavalok:
- 4 szep szelet csirkemellfile (egyenkent kb 150 g)
- 200-250 g fott fustolt sonka
- 4 fott tojas
- 40 g finomliszt
- 4-5 ek olaj
- 40-45 g sajt (trappista)
- 20 g zsemlemorzsa
- 40 g vaj
- so
- 3-3, 5 tej
- 50 g vaj
- 1 pupozott ek finomliszt
- fel mk so
- fel mk orolt feher bors
- keshegynyi orolt szerecsendio
A csirkemellett kisse kiverjuk, megsozzuk, mindket oldalat lisztbe forgatjuk, majd a megforrositott olajban oldalankent 2-2 percig sutjuk. Ezutan kivajazott tepsibe fektetjuk. A sonkat, fott tojast kockakra vagjuk, ossszeforgatjuk, es minden szelet husra egy-egy halmot rakunk belole. A besamelmartashoz a tejet felforraljuk. A vajat labasban felolvasszuk, a lisztet hozzaadjuk, es kevergetve megforrositjuk, de ugyeljunk arra, nehogy megpiruljon. Kozben megfuszerezzuk, majd tovabbra is allandoan kevergetve aprankent beleontjuk a tejet, es eppen csak 1 percig forraljuk, ezalatt kelloen besurusodik. Miutan a sonkas-tojasos husra ontottuk, a reszelt sajttal es a zsemlemorzsaval megszorjuk, vegul a maradek vajat ramorzsoljuk. Elomelegitett, kozepesen forro sutoben 10-12 perc alatt aranybarnara sutjuk. Parolt rizs illik koretnek hozza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése