2010. május 11., kedd

Husveti csirkemell

Hozzavalok:
  • 4 szep szelet csirkemellfile (egyenkent kb 150 g)
  • 200-250 g fott fustolt sonka
  • 4 fott tojas
  • 40 g finomliszt
  • 4-5 ek olaj
  • 40-45 g sajt (trappista)
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 40 g vaj
  • so
  • 3-3, 5 tej
  • 50 g vaj
  • 1 pupozott ek finomliszt
  • fel mk so
  • fel mk orolt feher bors
  • keshegynyi orolt szerecsendio
A csirkemellett kisse kiverjuk, megsozzuk, mindket oldalat lisztbe forgatjuk, majd a megforrositott olajban oldalankent 2-2 percig sutjuk. Ezutan kivajazott tepsibe fektetjuk. A sonkat, fott tojast kockakra vagjuk, ossszeforgatjuk, es minden szelet husra egy-egy halmot rakunk belole. A besamelmartashoz a tejet felforraljuk. A vajat labasban felolvasszuk, a lisztet hozzaadjuk, es kevergetve megforrositjuk, de ugyeljunk arra, nehogy megpiruljon. Kozben megfuszerezzuk, majd tovabbra is allandoan kevergetve aprankent beleontjuk a tejet, es eppen csak 1 percig forraljuk, ezalatt kelloen besurusodik. Miutan a sonkas-tojasos husra ontottuk, a reszelt sajttal es a zsemlemorzsaval megszorjuk, vegul a maradek vajat ramorzsoljuk. Elomelegitett, kozepesen forro sutoben 10-12 perc alatt aranybarnara sutjuk. Parolt rizs illik koretnek hozza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails