2010. május 29., szombat

Epres turogomboc

Hozzávalók:
  • 400 g túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 csomag vaniíiás cukor
  • 50 g búzadara
  • kis méretű eprek a töltéshez
  • kókuszreszelék vagy apróra vágott pörkölt mogyoró a beforgatáshoz
A túrómassza alapanyagait jól összedolgozzuk, és legalább 3 órára, de ha lehet, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezalatt a búzadara jól megduzzad, így jól formázható masszát kapunk. Formázáskor a masszát a kezünkbe vesszük, belenyomunk egy szem megtisztított egész epret, golyót formálunk, és beleforgatjuk a kókuszba vagy más nekünk tetsző forgácsba.
Tipp: Érdemes fogyasztás előtti este elkészíteni a masszát, így másnap könnyebb dolgozni vele. Tölthetjük meggyel, sárgabarackkal vagy egyéb magozott gyümölccsel is.

1 megjegyzés:

  1. Hmmm, jónak tűnik!
    Én ennek a leegyszerűsített változatát szoktam csinálni: túró, ízlés szerint cukor és kókuszreszelék, majd a golyókat kókuszban megforgatjuk! :-P

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails