Hozzávalók:
- 400 g túró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 3 csomag vaniíiás cukor
- 50 g búzadara
- kis méretű eprek a töltéshez
- kókuszreszelék vagy apróra vágott pörkölt mogyoró a beforgatáshoz
A túrómassza alapanyagait jól összedolgozzuk, és legalább 3 órára, de ha lehet, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezalatt a búzadara jól megduzzad, így jól formázható masszát kapunk. Formázáskor a masszát a kezünkbe vesszük, belenyomunk egy szem megtisztított egész epret, golyót formálunk, és beleforgatjuk a kókuszba vagy más nekünk tetsző forgácsba.
Tipp: Érdemes fogyasztás előtti este elkészíteni a masszát, így másnap könnyebb dolgozni vele. Tölthetjük meggyel, sárgabarackkal vagy egyéb magozott gyümölccsel is.
Hmmm, jónak tűnik!
VálaszTörlésÉn ennek a leegyszerűsített változatát szoktam csinálni: túró, ízlés szerint cukor és kókuszreszelék, majd a golyókat kókuszban megforgatjuk! :-P