Hozzavalok:
- 120 g daralt haztartasi keksz v. babapiskota
- 100 g margarin
- 4 db oszibarack, nektarin v. 2 mango v. 5-6 szilva...
- 5 db zselatinlevel
- 250 ml joghurt v. tejfol
- 1 vaniliacukor
- 30 g cukor
- 100 ml tejszin
A vajat olvasszuk meg es keverjuk ossze a keksszel/babapiskotaval. Egy kicsi, sutopapirral kibelelt tortaforma aljara teritsuk ki a masszat es jol nyomkodjuk le. Rakjuk hutobe, mig elkeszulunk a tobbivel. Tegyuk vizbe a zselatinlapokat, kulon-kulon a 2-ot es a 3-at 10 percre. A gyumolcsot hamozzuk meg (baracknal forro vizes furdo utan konnyen lehuzhatjuk a hejjat). Pepesitsuk a husat, majd keverjuk ossze a lassu tuzon felolvasztott 2 db zselatinlappal. Ezutan keverjuk el a joghurtot a cukrokkal, olvasszuk fel a 3 db zselatint, majd ontsuk bele. A felvert tejszint is hozzaadva, keverjuk oket ossze. A kekszes alapra felvaltva ontsuk a joghurtos-gyumolcsos masszat, kezdve a joghurtos felevel, majd a gyumolcsos felevel, joghurtos masik felevel es vegul a gyumolcsossel. A tetejet villaval huzkodjuk szet, hogy marvanyos hatasa legyen. Hutoben 3 orat dermesszuk, majd igeny szerint tejszinnel, gyumolccsel diszitsuk.
Megjegyzes: 17 cm labasban keszitettem, amiben ez az adag epp elfert. A gyumolcs adagot viszont duplaztam veletlenul, igy az eredmeny vizes, folyos hatasu lett, ami miatt a kep sem olyan mutatos:( A receptet Gabriellanal talaltam, amiert nagy koszonet, hisz nagyon-nagyon finom, frissito a torta....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése