Hozzavalok:
- 4 vastagabb rebarbaraszar
- 5 evokanal cukor
- 2 dl tejfol
- 1 ek liszt
- csipet so
- nehany szem szegfuszeg
- keshegynyi orolt fahej
A rebarbaraszarakat megtisztitjuk (vekony kulso hartyajat eles kessel konnyeden lehuzzuk), majd ketcentis darabokra vagjuk, es labasba szorjuk. 6 deci vizet raontunk, megsozzuk, cukorral izesitjuk es felforraljuk. Nehany szem szegfuszeggel, fahejjal fuszerezzuk, majd lefedve puhara fozzuk. Tejfolben a lisztet simara keverjuk, vegul a levest ezzel suritjuk. Jol kihutve talajuk.
Megjegyzes: A rebarbarat nem kell sokaig fozni, hisz forras utan par perc alatt mar puha, szetesos is lesz. Gyors es egyszeru, mig fanyar ize igazi frissitokent hat.
É még sosem ettem rebarbarát....
VálaszTörlés