2010. február 3., szerda

Sticky Buns (Ragacsos sutik)

Hozzavalok:
  • 75 g magozott datolya
  • 85 ml viz
  • 85 ml narancsle
  • 85 ml olaj
  • 225 g retesliszt
  • 1 citrom reszelt heja
  • 2 evokanal mez
  • 1 evokanal almale
A datolyat a vizzel alacsony tuzon 5-10 percig fozd. A tuzhelyrol leveve egy fakanallal keverd ki simara, majd hagyd hulni. A kihult kevereket tedd egy talba a narancslevel, olajjal, es keverd ossze oket. Szitald ra a lisztet es add hozza a reszelt citromhejat is. Kezzel gyurd ki a tesztat, majd golyokat formalva (kb 12-15 db), rakd oket egy sutopapirral kibelelt tepsibe, ahol kisse lapitsd le a sutiket. Susd 180 fokon 15-20 percig. Ezalatt tedd egy kis labasba a mezet, almalet, lassan melegitsd fel, allandoan kevergetve. Amikor a sutik kesz vannak, kend be ezzel jol a tetejuket, majd hagyd oket kihulni.
Megjegyzes: A mezes ontet nelkul elegge izetlen. Nekem pl nagyon bejott az extra edesitessel.
U.I.: Angol szakacskonyvbol...

1 megjegyzés:

  1. Héj!! Most fedeztük fel ezt a blogotokat. Majd benézegetünk. Jól hangzik ez a ragacsos süti....

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails