2010. október 12., kedd

Baconos, sonkas pecsenye

Hozzavalok:
  • 500 g burgonya
  • so
  • 30 g vaj
  • 2 tojassargaja
  • keshegynyi reszelt szerecsendio
  • 4-4 szelet (~70 g/db) erlelt belszin es kicsontozott serteskaraj
  • 1 mk orolt fekete bors
  • 4-4 vekony szelet sonka es fustolt szalonna/bacon
  • 2 kozepes voroshagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 mokkaskanal paradicsompure
  • 1 csapott kk finomliszt
  • etelizesito, orolt komenymag
A megtisztitott, kockakra vagott burgonyat enyhen sos vizben megfozzuk, leszurjuk, meg melegen attorjuk, es a vajat meg a tojassargajat beledolgozzuk. Csipetnyit megsozzuk, szerecsendioval fuszerezzuk. Amig a burgonya fo, a husszeleteket kisse kiverjuk, megsozzuk, megborsozzuk. A belszinszeleteket egymas melle fektetjuk, mindegyikre egy-egy szelet sonkat es szalonnat/bacont fektetunk. Erre gyuruire szedett hagymakarikakat halmozunk, majd raboritjuk a karajszeleteket. Fogvajoval legalabb ket oldalon osszetuzzuk, es a megforrositott olajon oldalankent 3-3 percig sutjuk, tuzallo talba helyezzuk. Visszamarado zsirjaban eloszor a paradicsompuret, majd a lisztet piritjuk fel percig. Kb 2 deci vizet ontunk hozza es etelizesitovel, komenymaggal fuszerezzuk, 1-2 percig forraljuk. A burgonyas masszat jo ujjnyi vastagon a hus tetejere simitjuk, vizbe martott villaval vagy kanallal megcifrazzuk. Forro sutobe toljuk, (200 ill legkeveresesben 180 fokon) 10 percig sutjuk, ezalatt jol atforrosodik es a burgonyapure egy kicsit megpirul a tetejen. Talalaskor a pecsenyelevel korulontjuk. Vajon parolt zoldseg illik hozza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails