2011. január 23., vasárnap

Afonyas-mandulas torta

Hozzavalok:
  • 175 g daralt mandula
  • 175 g puha vaj
  • 175 g kristalycukor
  • 175 finomliszt
  • 1/2 tasak sutopor
  • 1tk orolt fahej
  • 1 egesz tojas + 1 tojassargaja
  • 450 g afonya (v. eper, malna...)
  • porcukor a szorashoz
  • felvert tejszin, gorog joghurttal keverve a talalashoz
Melegitsuk elo a sutot 180 fokra. Egy talban dolgozzuk ossze a daralt mandulat, a vajat, a cukrot, a fahejat, a tojast es a tojassargajat, mig sima tesztat kapunk. A keverek felet ontsuk egy sutopapirral kibelelt formaba, simitsuk el. Osszuk el rajta a gyumolcsot, majd ontsuk ra a maradek tesztat. Simitsuk el, tegyuk a sutobe. 40 perc utan ellenorizzuk, hogy a torta nem barnul-e tulsagosan, ha igen, fedjuk le alufoliaval es hagyjuk meg 20-25 percig ill. amig megsul. Meg melegen szorjuk meg porcukorral, majd talaljuk is joghurtos tejszinnel.

Megjegyzes: a teszta nagyon szaraznak tunt kikevereskor, de a vegen megis csak mukodott:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails