- 140 g margarin
- 200 g porcukor
- 2 tojas
- 2 tojassargaja
- 4 dl tej
- 1,5 csomag sutopor
- 500 g liszt
- 1,5 kg gyumolcs (eper, sargabarack...)
- 1 csomag vanilias cukor
- nehany csepp rumaroma
A gyumolcsot megmossuk, felbevagva (ha szukseges kimagozva), uregukkel felfele surun a tesztara rakjuk. Vanilias cukorral meghintjuk, rumaromaval meglocsoljuk, majd kozepesen forro sutoben kb 30 perc alatt megsutjuk. Ha kihult kockakra vagjuk es porcukorral behintve kinaljuk.
Megjegyzes: A recept alapbol sargabarackra irodott, de en mar keszitettem szolovel, ananasszal, eperrel... is. Sot, en ala is szorok gyumit. Nagyon jo olyankor csinalni, mikor pl sok, mar nyomott gyumolcsunk van, amit gyorsan fel kell hasznalni. A megadott mennyiseg felet szoktam amugy elkesziteni, ami igy is egy jo adag! Az irott sutesi ido viszont sosem eleg, ma pl 50 percig sult.
A sárgabarackos verziót mi is ismerjük. :-)) Nagyon fini.
VálaszTörlés