2010. március 27., szombat

Afonyas-almas (nalam nutellas) tarkedli

Hozzavalok (2/6 szemelyre):
  • 0.7/2 dl tej
  • 40/120 g liszt
  • 10/30 g cukor
  • 1/3 tojassargaja
  • 3/9 g sutopor
  • 1/3 tojasfeherje
  • 10/30 g cukor
  • 20/60 g margarin
  • 100/300 g afonya
  • 80/240 g alma
  • 30/90 g mez
  • 1/3 kk pudingpor
A tejet, a lisztet, a cukrot, a tojassargajat es a sutoport habverovel osszedolgozzuk. A tojasfeherjet csipetnyi soval es cukorral kemeny habba verjuk; ovatosan a tesztahoz adjuk. Serpenyoben margarint forrositunk, es a tesztabol kis korongokat sutunk. Az afonyat az almaval meg a mezzel osszefozzuk, a pudingport simara keverjuk egy keveske vizzel, a gyumolcshoz adjuk. Az afonyakremet a tarkedli koze kenjuk.
Megjegyzes: Nem volt itthon kenyer, igy improvizalnom kellett valamit reggelire. Persze a kolykok orultek a műnek, pedig a kremig el se jutottam. Siman nutellat kentem ket tarkedli koze, amivel biztos nagyon finom volt, hisz kevesnek is bizonyult az adag:)

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails