Hozzavalok (2/6 szemelyre):
- 0.7/2 dl tej
- 40/120 g liszt
- 10/30 g cukor
- 1/3 tojassargaja
- 3/9 g sutopor
- 1/3 tojasfeherje
- 10/30 g cukor
- 20/60 g margarin
- 100/300 g afonya
- 80/240 g alma
- 30/90 g mez
- 1/3 kk pudingpor
A tejet, a lisztet, a cukrot, a tojassargajat es a sutoport habverovel osszedolgozzuk. A tojasfeherjet csipetnyi soval es cukorral kemeny habba verjuk; ovatosan a tesztahoz adjuk. Serpenyoben margarint forrositunk, es a tesztabol kis korongokat sutunk. Az afonyat az almaval meg a mezzel osszefozzuk, a pudingport simara keverjuk egy keveske vizzel, a gyumolcshoz adjuk. Az afonyakremet a tarkedli koze kenjuk.
Megjegyzes: Nem volt itthon kenyer, igy improvizalnom kellett valamit reggelire. Persze a kolykok orultek a műnek, pedig a kremig el se jutottam. Siman nutellat kentem ket tarkedli koze, amivel biztos nagyon finom volt, hisz kevesnek is bizonyult az adag:)
Szia!
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki!!!
Biztos finom volt!! :)