2011. február 11., péntek

Tonhalas-cukkinis-gombas teszta

Hozzavalok:

  • 40 dkg penne teszta
  • 1 darab (kb. 160 g) konzerv tonhal
  • 1 nagyobb meretu cukkini
  • 1 szal porehagyma
  • kb. 3 dl paradicsomszosz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2 evokanal olivaolaj
  • so, bors
A porehagymat felkarikazzuk, es megparoljuk az olivaolajon. Hozzaadjuk a feldarabolt gombat es cukkinit, sozzuk es borsozzuk. Mikor a zoldsegek mar majdnem megpuhultak, hozzaadjuk a zuzott fokhagymat, majd hozzakeverjuk a paradicsomszoszt. Villaval osszenyomkodjuk a tonhalat, es azt is hozzaadjuk. Egyet forralunk rajta, es mar kesz is. Amig keszul a szosz, a pennet forro, sos vizben kifozzuk, majd leszurjuk, szosszal osszekeverjuk, kozepesen meleg sutoben kb 15 percig sutjuk.

Tipp: aki szereti, tehet bele (kaliforniai) paprikat, friss paradicsomot es egyeb idenyzoldsegeket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails