2011. február 5., szombat

Bananos csokoladetorta

Hozzavalok:
  • 200 g finomliszt
  • 20 g kakaopor
  • csipet so
  • 60 g cukor
  • 1 tojas
  • 1 dl tej
  • 120 g vaj
  • 2 banan
  • 1/2 tasak sutopor
  • 1 dl tejszin
  • 130 g etcsokolade
  • 20 g porcukor
Egy talban osszekeverem a szaraz hozzavalokat, majd egy masik talban a nedvest. Ezt kovetoen egymasba forgatom a ket kevereket, es jol kikeverem. Vajazott, lisztezett ozgerinc formaba ontom a felet, belehelyezem a 2 banant, kicsit lenyomom, majd befedem a maradek masszaval. 180 fokon 12, majd 150 fokon tovabbi 25 percig sutom.
Ha lehult a torta, bevonom. A mazhoz felforralom a tejszint, belekeverem a porcukrot, aprora darabolt etcsokit. Kikeverem simara, majd raontom a tortara, s hutoben teszem megdermeszteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails