2011. február 6., vasárnap

Gyumolcsos ozgerinc

Hozzavalok:
  • 100 g vaj
  • 100 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 100g cukrozott vegyes gyumolcs (szaritott gyumolcs)
  • 4 tojas
  • 50 g dio
  • 1 citrom reszelt heja
A kisse megolvasztott vajat a porcukorral habosra keverjuk, majd egyenkent hozzaadva a tojassargajat, tovabb keverjuk. Hozzaadjuk a kemeny habba vert tojasfeherjeket is, majd beleszitaljuk a lisztet. Hozzakeverjuk a reszelt citromhejat, az aprora vagott gyumolcsot es a gorombara vagott diot. Ozgerinc formaba toltjuk, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsutjuk. Meg melegen leporcukrozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails