2011. február 21., hétfő

Banan torta

Hozzavalok:
  • 250 g cukor
  • 250 g liszt
  • 140 g pecandio
  • 1 evokanal vaj
  • 2 tojas
  • 2 tojasfeherje
  • 3 nagy v. 4 kicsi erett banan
  • 150 ml etolaj
  • 100 ml tej
  • 1 kaveskanal orolt fahej
  • 1 tasak sutopor
A torta tetejehez tegyunk egy talba 2 evokanallal a cukorbol, lisztbol, durvara vagott pecandiobol, ill. a vajat, majd morzsoljuk ossze es hagyjuk allni.
Egy talban villaval keverjuk el a 2 egesz tojast, adjuk hozza a puresitett banant, olajat, tejet. Masik nagy talban ontsuk ossze a maradek cukrot, lisztet, pecant, fahejat es sutoport. Verjuk fel a tojasfeherjet. A babanos masszat boritsuk a lisztesbe, es keverjuk ki csomomentesre. Vegul forgassuk bele a kemeny tojasfeherjet is. A kesz tesztat ontsuk egy sutopapirral kibelelt (kb 20 centis) formaba, majd szorjuk meg a felretett ragacsos morzsaval. 180 fokra elomelegitett sutoben 1 orat sussuk, de 45 perc utan nezzuk meg, hogy nem eg-e tulsagosan a teteje. Ha igen, fedjuk be alufoliaval.

Megyjegyzes: a 180 fok soknak tunt, hamar egett a teteje es a sutesi ido is duplajara nott, miutan 150 fokra csokkentettem a homersekletet. Pecant nem kaptam, csak kevereket, amiben volt minden (dio, pisztacia, kesu...), igy azt hasznaltam fel a tortahoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails