- 250 g cukor
- 250 g liszt
- 140 g pecandio
- 1 evokanal vaj
- 2 tojas
- 2 tojasfeherje
- 3 nagy v. 4 kicsi erett banan
- 150 ml etolaj
- 100 ml tej
- 1 kaveskanal orolt fahej
- 1 tasak sutopor
Egy talban villaval keverjuk el a 2 egesz tojast, adjuk hozza a puresitett banant, olajat, tejet. Masik nagy talban ontsuk ossze a maradek cukrot, lisztet, pecant, fahejat es sutoport. Verjuk fel a tojasfeherjet. A babanos masszat boritsuk a lisztesbe, es keverjuk ki csomomentesre. Vegul forgassuk bele a kemeny tojasfeherjet is. A kesz tesztat ontsuk egy sutopapirral kibelelt (kb 20 centis) formaba, majd szorjuk meg a felretett ragacsos morzsaval. 180 fokra elomelegitett sutoben 1 orat sussuk, de 45 perc utan nezzuk meg, hogy nem eg-e tulsagosan a teteje. Ha igen, fedjuk be alufoliaval.
Megyjegyzes: a 180 fok soknak tunt, hamar egett a teteje es a sutesi ido is duplajara nott, miutan 150 fokra csokkentettem a homersekletet. Pecant nem kaptam, csak kevereket, amiben volt minden (dio, pisztacia, kesu...), igy azt hasznaltam fel a tortahoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése