2010. november 4., csütörtök

Turos-mazsolas suti

Hozzavalok:
  • 400 g liszt
  • 50 g cukor
  • 2 tojassargaja
  • 100 g vaj
  • 30 g eleszto
  • 2 dl tej
  • csipet so
  • 1 citrom reszelt heja
  • 250 g turo
  • 50 g porcukor
  • 1 tojassargaja
  • mazsola
A mazsolat beaztatjuk. Az elesztot felfuttatjuk langyos, egy kis cukorral elkevert tejben. A tojassargakat a vajjal, a cukorral es a citromhejjal alaposan kikeverjuk. Hozzaontjuk a felfuttatott elesztot, majd a lisztet, sot. Meleg helyen legalabb 1 oran at kelesztjuk. A tolteleket kozben elkeszitjuk. A tojassargajat kikeverjuk a porcukorral es a turoval, vegul hozzaadjuk a mazsolat. A kesz tesztabol szalami vastagsagu rudakat sodrunk, eles kessel kb 1 centis szeletekre vagjuk, kisse formazva sutopapirral belelt tepsibe fektetjuk oket, nem tul szorosan. Tetejukre halmozzuk a turos masszat. Vegul tojassal vagy cukorsziruppal lekenjuk oket. 180 fokon kb 20-25 perc alatt szep pirosra sutjuk oket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails