2010. január 21., csütörtök

Lazacos-uborkas spagetti (1 eves kortol a szalka miatt, de akar hamarabb is)

Hozzavalok:
  • 500 g lazacfile
  • 1 kigyouborka
  • 250 g spagettiteszta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy csokor friss kapor
  • so
  • etolaj
Hamozzuk meg es vagjuk elobb vastag korszeletekre, majd hasabokra az uborkat. Mossuk meg es apritsuk fel a kaport, azutan keszitsunk elo harom gerezd fokhagyamt. Rakjuk fel foni a tesztat, mig elkeszitjuk a lazacot. Mossuk meg, huzzuk le a boret, rantsuk ki a szalkakat, majd szeleteljuk vekony csikokra. Forrositsunk meg egy evokanal olajat, szorjuk bele a lazaccsikokat, es keverjuk meg alaposan. Nyomjuk bele a fokhagymat, majd szorjuk ra az uborkahasabokat es a felapritott kaport. Kevergessuk par percig, sussuk at alaposan, vegul talalas elott keverjuk ossze a spagettivel. Par csepp citromlevel izesitve talaljuk.
Megjegyzes: Konzerv lazacot hasznaltam, szaritott kaporral. Es igy is jol esett valami kulonlegeset enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails