2010. január 29., péntek

Sajtos puffancs

Hozzavalok:
  • 3 dl tej
  • 80 g margarin
  • 150 g finomliszt
  • 150 g reszelt sajt
  • 3 tojas
  • 1 kiskanal so
Forraljuk fel a tejet a soval es a margarinnal. Amikor felforrt, levesszuk a langot tartalekra. Ontsuk hozza a lisztet es keverjuk simara. Vegyuk le a tuzrol. A lereszelt sajtot a tojasokkal keverjuk ossze egy talban. Amikor a teszta kezmelegre hult, adjuk hozza a sajtot. Tepsibe helyezett sutoformaba toltjuk a masszat 2 kiskanal segitsegevel. Ha nincs formank, kizsirozott tepsibe kis halmokat formazva is kisuthetjuk. Elomelegitett sutobe tesszuk, 25-30 percig sutjuk, amig szep piros nem lesz.
Megjegyzes: Mivel a recept nem irja a sutes fokat, en kb 165 fokra allitottam. Az elso keszites soran lapos, de nagyon finom sutit kaptam, igy most a muffinformaimban keszitettem oket. Egy kicsi megmaradt, azt kulon, halmokba raktam egy tepsire, ami ezalkalommal gyonyoruen megemelkedett es igazi puffancsot formazott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails