2010. január 16., szombat

Palacsinta

Hozzavalok:
  • 200 g liszt
  • 2 tojas
  • 1/2 l tej
  • 1/2 dl olaj
  • csipet so
A hozzavalokat habverovel osszekeverjuk, es nehany ora hosszat allni hagyjuk. Ekkor hajszalvekonyan kiolajozunk egy palacsintasutot, es ezen sutjuk az elso palacsintat. A kovetkezo palacsintahoz mar nem kell kiolajozni a sutot, mert a tesztaban levo olaj hatasara nem szabad leragadnia. Igy a sutes sokkal gyorsabba valik, es a konyhank nem lesz egett zsirszagu, a teszta viszont konnyebb lesz tole.
Megjegyzes: En fel adagot csinalok magunknak, az kb 6 db nagy palacsinta. Felso kepen kokuszos lathato. Az utolso adaghoz kevertem a kokuszreszeleket, majd angolosan, citromlevel locsoltam meg es kristalycukorral szortam be. Az also kepen levore -ugyan nem latszik- szines, kicsi cukorkakat szortam, hogy legyen valami kulonleges Lorinak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails