2011. május 6., péntek

Csokis szelet

Hozzavalok:
  • 75 g vaj
  • 75 g csoki (tej vagy et vagy feher)
  • 2 ek golden syrup (karamella szirup)
  • 175 g daralt haztartasi keksz
  • 75 g mazsola
  • 25 g kokuszreszelek
  • 50 g aprora vagott dio vagy mandula vagy mogyoro...
Forro viz fole tartott talban keverjuk ossze a vajat, az aprora vagott csokit es a golden syrupot. Ha megolvadtak a hozzavalok, mehet bele a keksz, mazsola, kokusz es dio. Alaposan osszekeverjuk, majd egy kivajazott vagy foliaval kibelelt talba, formaba nyomkodjuk.
Dekoracio gyanant megolvasztunk 25 g csokit es azzal bevonhatjuk a tetejet, majd beleragaszthatunk szines cukorkakat. Hutoben hagyjuk allni 2-3 orat.

Megjegyzes: a szirupot elhagyhatjuk, helyette egy kis tej is eleg, hogy osszealljon a massza (vagy esetleg mez). Plusz rakhatunk bele barmi mast is, ami illik hozza (pl. szaritott gyumolcs, felfujt rizs...)

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails