2011. május 5., csütörtök

Paradicsomos es mozzarellas szelet

Hozzavalok:
  • 185 g liszt
  • 100 g vaj
  • 1 tojas
  • 2 ek hideg viz
  • 15-20 koktel paradicsom
  • 1 ek oliva olaj
  • 220 g mozzarella
  • 6 porehagyma
  • 2 tk rozmaring
A tesztahoz osszemorzsoljuk a vajat a liszttel. Egy masik talba felverjuk a tojast a vizzel, majd a lisztes morzsahoz adjuk. Kemeny tesztava gyurjuk, hutoben pihentetjuk 20 percig.
Lisztezett feluleten kinyujtjuk a teszta ugy, hogy pont egy kor (23 cm) formaba ferjen. Nyomjuk oda a szelehez, majd kessel vagjuk le a felesleget. Fedjuk le sutopapirral, szorjunk ra nehezeket (rizs, teszta, lencse...), majd igy sussuk 210 fokon 15 percig, utana pedig 10 percig a sutopapir, nehezek nelkul (mig epp csak aranybarna nem lesz).
A toltelekhez vagjuk a paradicsomokat felbe, sozzuk meg es keverjuk ossze az olajjal. Helyezzuk oket egy tuzallo talba, vagott felukkel felfele, majd sussuk 180 fokon 15 percig.
A kesz tesztat szorjuk meg a sult paradicsomokkal, kockakra vagott mozzarellaval, porehagymaval, ill. izles szerint fuszerezzuk. Meg 10 percig sussuk es mar kesz is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails