2011. május 3., kedd

Fincsi turos

Hozzavalok:
  • 250 g margarin
  • 250 g turo
  • 250 g liszt
  • 150 g cukor
  • 2 tojas
  • 1 cs sutopor
  • 1 cs vanilias cukor
  • 1 citrom reszelt heja, leve
  • csipet so
  • izles szerint aprora vagott dio, mandula, rumba aztatott mazsola vagy meggy, cukrozott narancshej...
A lisztet es a sutoport osszekeverjuk, majd mehet hozza a citrom heja is. A margarint jol kikeverjuk a cukrokkal, hozzaadjuk a tojasokat, sot. Miutan jol kikevertuk, johet a turo, a lisztes keverek es a citrom leve bele. Itt meg adhatunk hozza mandulat, mazsolat...
Kivajazott, lisztezett formaba ontjuk, majd elomelegitett (200 fok) sutoben pirosra sutjuk.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails