2011. május 2., hétfő

Husveti nyuszik (kalacs)

Hozzavalok:
  • 500 g liszt
  • 1 tojas
  • 60 g cukor
  • 2 dl tej
  • csipet so
  • 1 ek rum aroma
  • 1 cs vanilias cukor
  • 40 g eleszto
  • mazsola
  • 1 tojas a lekenesehez
Kovaszt csinalunk az eleszto langyos, cukros, keves lisztes felfuttatasaval. A kesz kovaszt hozzaadjuk a tobbi hozzavalohoz (kiveve mazsola, keneshez tojas), majd 1 oran at kelni hagyjuk.
Ha megkelt, 16 reszre osztjuk, majd azokat is felbe vagva, egy-egy felkort formazunk a tesztabol. Egymas ellenebe forditjuk oket, a keresztben fekvobol megformazva a nyuszi kezeit, a masikbol a farkat, ill fejet, fulet, az utobbit bevagva kozepen. Mazsolaval diszitjuk, majd fel orat kelesztjuk, a felvert tojassal megkenve mehet is az elomelegitett sutobe (~150 fok) fel orara.

Megjegyzes: a kepen lathato nyuszik inkabb szornyecskeknek neznek ki, mivel uuugy megkelt, hogy szinte egybe olvadt az egesz. Viszont fincsi vajjal, es meg tobb mazsit is elbirna. A rum aroma helyett kokuszos rumot ontottem bele, de hogy volt-e valami jelentosege...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails