2010. március 17., szerda

Brokkoli leves

Hozzavalok:
  • 350 g brokkoli
  • 1 husleveskocka
  • 1 mokkaskanal so
  • fel-fel mokkaskanal orolt fekete bors es reszelt szerecsendio
  • 3 dl tejszin
  • 1 kiskanal finomliszt
A brokkolit megmossuk, rozsaira szedjuk, fazekba szorjuk, a leveskockat beledobjuk, es 1 liter vizzel felontjuk. Nagy langon felforraljuk, majd kozepes langon fozzuk tovabb. A levest habarassal suritjuk. Ehhez a tejszint a liszttel simara keverjuk, egy keveset a forro levesbol belemerunk, nehogy kesobb osszeugorjon, majd az idokozben megpuhult brokkolihoz ontjuk. Megsozzuk, a borssal es a szerecsendioval fuszerezzuk, es meg 2-3 percig forraljuk, hogy kellokeppen besurusodjon.
Megjegyzes: Altalaban annyi levest csinalok, hogy 2 napra legyen. Igy elso nap igy talalom, majd masnap kremleveskent. Illetve meg annyiban varialom, hogy tejszin helyett tejfolt hasznalok, brokkoli helyett vagy mellett pedig karfiollal keszitem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails