2010. március 24., szerda

Kapros turoslepeny


Hozzavalok:
  • 4 dl tej
  • 1 kk kristalycukor
  • 20 g eleszto
  • 600 g finomliszt
  • 4 ek porcukor
  • 60 -70 g vaj
  • 2 tojassargaja
  • fel mk so
  • 500 g tehenturo
  • 2 tojas
  • 4 ek buzadara
  • 2 dl tejfol
  • 1 cs vanilias cukor
  • 6 ek kristalycukor
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 tojasfeherje
A tesztahoz a tejet meglangyositjuk. 1 decit kimerunk belole, a kristalycukrot beleszorjuk, az elesztot belemorzsoljuk es langyos helyen kb 15 perc alatt megfuttatjuk. A lisztet talba szitaljuk, a kozepet kimelyitjuk, a tejes elesztot beleontjuk. Ide kerul a porcukor, az olvasztott vaj, a tojassargaja meg a so is. Dagasztani kezdjuk ugy, hogy kozben aprankent a tobbi tejet is belegyurjuk. Akkor jo, ha az edeny falatol elvalik, kozepesen kemeny kelt teszta lesz belole. Letakarva, langyos helyen kb 45 percig kelesztjuk.
Kozben a toltelekhez a turot attorjuk, a tojassargajaval, a buzadaraval, a tejfollel, a vanilias cukorral es a kristalycukorral osszekeverjuk. A 4 tojasfeherjet kemeny habba verjuk. A kaprot finomra vagjuk, a turokremhez keverjuk, majd beleforgatjuk a tojashabot is. A tesztat enyhen lisztezett gyorolapon ellapitjuk. Egy nagy tepsit kivajazunk, a tesztat rafektetjuk. A turos masszat a tetejen elsimitjuk, vegul elomelegitett sutoben, kozepes langon (180 °C; legkevereses sutoben 165 °C) kb 30 percig sutjuk. Langyosan, kockakra vagva talaljuk, esetleg porcukorral is behinthetjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails