Hozzavalok:
- 4 dl tej
- 1 kk kristalycukor
- 20 g eleszto
- 600 g finomliszt
- 4 ek porcukor
- 60 -70 g vaj
- 2 tojassargaja
- fel mk so
- 500 g tehenturo
- 2 tojas
- 4 ek buzadara
- 2 dl tejfol
- 1 cs vanilias cukor
- 6 ek kristalycukor
- 1 nagy csokor kapor
- 2 tojasfeherje
Kozben a toltelekhez a turot attorjuk, a tojassargajaval, a buzadaraval, a tejfollel, a vanilias cukorral es a kristalycukorral osszekeverjuk. A 4 tojasfeherjet kemeny habba verjuk. A kaprot finomra vagjuk, a turokremhez keverjuk, majd beleforgatjuk a tojashabot is. A tesztat enyhen lisztezett gyorolapon ellapitjuk. Egy nagy tepsit kivajazunk, a tesztat rafektetjuk. A turos masszat a tetejen elsimitjuk, vegul elomelegitett sutoben, kozepes langon (180 °C; legkevereses sutoben 165 °C) kb 30 percig sutjuk. Langyosan, kockakra vagva talaljuk, esetleg porcukorral is behinthetjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése