- 8 tojas
- 8 evokanal kristalycukor
- 7 evokanal finomliszt
- 1 evokanal kakaopor
- 1 csomag sutopor
- egy 1 literes uveg meggybefott
- 2 csomag fozni valo pudingpor
- tej
- cukor
- 5 dl tejszin
- 1 evokanal zselatinpor
A meggybefottet leszurjuk. Levet annyi tejjel egeszitjuk ki, hogy 9 deci legyen, ebben fozzuk meg a pudingport. Ha nem talaljuk eleg edesnek, cukorral izesitjuk. A meggyet kimagozzuk, haromnegyedet a kihult krembe keverjuk.
A tejszint kemeny habba verjuk, a vegefele a kb 1 deci langyos tejben fololvasztott zselatint is belecsurgatjuk.
A tortalapot lapjaban kettevagjuk. Az egyikre eloszor a krem felet, azutan a tejszinhab felet kenjuk ra. Erre kerul a masik piskotalap, majd a krem es a hab. A felretett gyumolccsel diszitjuk. Forro vizbe martott kessel szeleteljuk.
Örül Lori mikor ilyeneket sütsz? Én Dankát alig bírom visszatartani. Már arra is rájött, hogy hova dugom el a maradékot. :-))
VálaszTörlésNézz be ide:http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2010/03/blogok-mogotti-emberek-akik.html
VálaszTörlésPuszi
Szia!
VálaszTörlésMint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu