2010. március 1., hétfő

Tejszines meggytorta

Hozzavalok:
  • 8 tojas
  • 8 evokanal kristalycukor
  • 7 evokanal finomliszt
  • 1 evokanal kakaopor
  • 1 csomag sutopor
  • egy 1 literes uveg meggybefott
  • 2 csomag fozni valo pudingpor
  • tej
  • cukor
  • 5 dl tejszin
  • 1 evokanal zselatinpor
A tesztahoz a tojasok sargajat a cukorral jol kikeverjuk; a lisztet, a kakoport es a sutoport hozzaadjuk, vegul a kemeny habba vert tojasfeherjet is beleforgatjuk. Sutopapirral belelt nagymeretu tortaformaba toltjuk es eloszor kozepesen forro sutoben (kb 180°C ) 5 percig, majd a langot kb 20°C-kal mersekelve tovabbi kb 30 percig sutjuk.
A meggybefottet leszurjuk. Levet annyi tejjel egeszitjuk ki, hogy 9 deci legyen, ebben fozzuk meg a pudingport. Ha nem talaljuk eleg edesnek, cukorral izesitjuk. A meggyet kimagozzuk, haromnegyedet a kihult krembe keverjuk.
A tejszint kemeny habba verjuk, a vegefele a kb 1 deci langyos tejben fololvasztott zselatint is belecsurgatjuk.
A tortalapot lapjaban kettevagjuk. Az egyikre eloszor a krem felet, azutan a tejszinhab felet kenjuk ra. Erre kerul a masik piskotalap, majd a krem es a hab. A felretett gyumolccsel diszitjuk. Forro vizbe martott kessel szeleteljuk.

3 megjegyzés:

  1. Örül Lori mikor ilyeneket sütsz? Én Dankát alig bírom visszatartani. Már arra is rájött, hogy hova dugom el a maradékot. :-))

    VálaszTörlés
  2. Nézz be ide:http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2010/03/blogok-mogotti-emberek-akik.html
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails