2010. március 25., csütörtök

Olivabogyos kenyer

Hozzavalok:
  • 900 g liszt
  • 30 g friss eleszto
  • 1 ek so
  • 0, 6 dl olivaolaj
  • 0,55 l viz
  • 1 tk porcukor
  • 50-50 g zold es fekete magozott, felkarikazott olivabogyo
A lisztet atszitaljuk, es langyos helyen hagyjuk. A vizet kisse meglangyositjuk, keves cukrot hozzaadjuk, belemorzsoljuk az elesztot. Hozzaontjuk a liszthez, es az olivaolajjal egyutt gepbe vagy kezzel bedagasztjuk. A tetejet liszttel megszorjuk, letakarjuk, es langyos helyen 1 oran at kelesztjuk. Lisztezett deszkara boritjuk, beledolgozzuk az olivabogyokat. 3 egyforma cipot vagy fonott zsemleket formazunk belole, a tetejuket bevagdossuk. Tepsibe tesszuk, 10 percet kelesztjuk, majd vizes ecsettel megkenjuk, es 180 fokra elomelegitett sutoben ropogosra sutjuk.
Megjegyzes: En kenyer lisztet hasznaltam es hagytam az elesztos vizet kicsit erjedni. Csak zold bogyom volt itthon, de abbol boven nyomtam bele, a huto melyen talalt maradek sonkaval egyutt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails