Hozzavalok:
- 900 g liszt
- 30 g friss eleszto
- 1 ek so
- 0, 6 dl olivaolaj
- 0,55 l viz
- 1 tk porcukor
- 50-50 g zold es fekete magozott, felkarikazott olivabogyo
A lisztet atszitaljuk, es langyos helyen hagyjuk. A vizet kisse meglangyositjuk, keves cukrot hozzaadjuk, belemorzsoljuk az elesztot. Hozzaontjuk a liszthez, es az olivaolajjal egyutt gepbe vagy kezzel bedagasztjuk. A tetejet liszttel megszorjuk, letakarjuk, es langyos helyen 1 oran at kelesztjuk. Lisztezett deszkara boritjuk, beledolgozzuk az olivabogyokat. 3 egyforma cipot vagy fonott zsemleket formazunk belole, a tetejuket bevagdossuk. Tepsibe tesszuk, 10 percet kelesztjuk, majd vizes ecsettel megkenjuk, es 180 fokra elomelegitett sutoben ropogosra sutjuk.
Megjegyzes: En kenyer lisztet hasznaltam es hagytam az elesztos vizet kicsit erjedni. Csak zold bogyom volt itthon, de abbol boven nyomtam bele, a huto melyen talalt maradek sonkaval egyutt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése