- piskotatorta (7 tojasos)
- 100 g mazsola
- 1 csomag (40 g) fozni valo vanilias pudingpor
- 4 dl tej
- 4 pupozott evokanal kristalycukor
- 0,5 dl rum
- 4 dl tejszin
- 1 pupozott evokanal zselatinpor
- 2 dl tejszin
- 1 kiskanal zselatinpor
- szines gyumolcsok (aszaltak is lehetnek)
- 100 g durvara daralt mandula vagy dio vagy piskotamorzsa (lehet vegyesen is)
A piskota sutese alatt elkeszitjuk a kremet. A mazsolat kb 1 deci vizben felforraljuk, leszurjuk, leoblitjuk es lecsopogtetjuk. A pudingport a tejjel, cukorral kis langon -meg jobb, ha vizgozre teve-, habverovel szorgalmasan kevergetve kremme fozzuk. Tuzrol leveve beleszorjuk a mazsolat, rummal izesitjuk, es megvarjuk, mig kihul. A tejszint kemeny habba verjuk. A zselatint 1 deci hideg vizbe aztatva addig melegitjuk, amig atlatszova nem valik. Kisse hulni hagyjuk, de mielott megdermedne, 2-3 evokanal tejszinhabbal jol elkeverjuk, majd ovatosan a tobbibe forgatjuk a fozott vaniliakremmel egyutt.
A piskotatortat lapjaban harom egyenlo reszre vagjuk, es az alsot egy papirral korbe kibelelt tortakarikaba fektetjuk (a papirnak a tortakarika peremenel magasabbnak kell lennie, csak igy lehet megtolteni ugy, hogy a krem ne follyon ki belole). A mazsolas-tejszines krembol 2 evokanalnyit -lehetoleg mazsolamentesen- felreteszunk, a tobbit elfelezzuk, es egy adagot egyenletesen a piskotara kenunk. Tortalap, a maradek krem, majd ujbol a piskotalap kovetkezik. A felretett 2 evokanalnyi kremet a tetejere kenjuk, es letakarva, hutoszekrenyben 3-6 oran at dermesztjuk.
A disziteshez felverjuk a tejszint. A zselatint 0,5 deci vizben ugyanugy keszitjuk elo, mint a kremhez, majd a tejszinbe csorgatjuk. Egy keveset a torta oldalara kenunk belole, igy jobban ratapad a mandula vagy dio, illetve ami ide kerul. A maradek tejszint csillagcsoves habzsakbol a torta tetejere nyomjuk, vegul szines gyumolcsokkel diszitjuk. Rovid ideig hutoszekrenyben dermesztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése