2010. augusztus 21., szombat

Fekete-feher 'brownie'

Hozzavalok:
  • 150 g vaj (sotlan)
  • 200 g etcsoki
  • 200 g porcukor
  • 3 tojas
  • 75 g finomliszt
  • 300 g kremsajt
  • 50 g porcukor
  • 2 tojas
  • 200 g friss gyumolcs (pl feketeszeder, cseresznye...)
A vajat a csoki darabkakkal vizgoz felett felolvasztom (folyamatos keveres mellett). Miutan lehult, hozzakeverem a porcukrot (200 g), a tojasokat (egyenkent), majd a lisztet. Masik talban kikeverem a kermsajtot, hozzaadom a porcukrot (50 g), es a tojasokat. Kremesre keverem, majd egy sutopapirral kibelelt tepsibe kanallal nagyobb halmokat 'cseppentek'. Ezt megismetlem a csokis masszabol is, mig el nem fogy, majd egy villaval osszehuzkalom a tetejet, hogy marvanyos hatast kapjak. Vegul megszorom a gyumolccsel. 180 fokon (legkevereses 160) 30-35 percig (en kb 1 oraig) sutom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails