2010. augusztus 8., vasárnap

Mandulahabos torta

Hozzavalok:
  • 170 g vaj
  • 280 g finomliszt
  • 2 tojassargaja
  • 2 ek rum
  • 1, 5 dl tejfol
  • csipetnyi so
  • 500 g gyumolcs (lehet fagyasztott vagy konzerv is)
  • 50 g porcukor
  • 8 tojasfeherje
  • 6 csapott evokanal kristalycukor
  • 150 g mandula
A tesztahoz valokbol lagy, omlos tesztat gyurunk. A tejfol nem kell mind feltetlenul, csak annyi, mennyit a teszta osszegyursakor felvesz, de megis egy kicsit lagy marad! Ezutan ketfele osztjuk, egyenkent kb 23 centi atmeroju tortalapra nyujtjuk (lapitjuk), majd a kozepesen forro sutoben (kb 170 C) 10-12 perc alatt szep vilagosra sutjuk. Mindket lapot egyenletesen megrakjuk gyumolccsel es megszorjuk porcukorral. Egymasra rakjuk oket egy tepsiben. A tojasfeherjet kemeny habba verjuk az aprankent hozzaadott cukorral, majd ovatosan beleforgatjuk a daralt mandula haromnegyedet. Ezt a habot a torta tetejere halmozzuk, a maradek mandulat erre raszorjuk. Lassu tuzon (kb 130 C) kb 25 percig sutjuk, mig a hab szep vilagosra sul.
Megjegyzes: Ne legyunk turelmetlenek a vegere, a habnak fenyesnek, kemenynek kell lennie, kulomben ugy fog kinezni, mint az enyem:) (Osszeesik a hab!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails