Hozzavalok:
- 170 g vaj
- 280 g finomliszt
- 2 tojassargaja
- 2 ek rum
- 1, 5 dl tejfol
- csipetnyi so
- 500 g gyumolcs (lehet fagyasztott vagy konzerv is)
- 50 g porcukor
- 8 tojasfeherje
- 6 csapott evokanal kristalycukor
- 150 g mandula
A tesztahoz valokbol lagy, omlos tesztat gyurunk. A tejfol nem kell mind feltetlenul, csak annyi, mennyit a teszta osszegyursakor felvesz, de megis egy kicsit lagy marad! Ezutan ketfele osztjuk, egyenkent kb 23 centi atmeroju tortalapra nyujtjuk (lapitjuk), majd a kozepesen forro sutoben (kb 170 C) 10-12 perc alatt szep vilagosra sutjuk. Mindket lapot egyenletesen megrakjuk
gyumolccsel es megszorjuk
porcukorral. Egymasra rakjuk oket egy tepsiben. A tojasfeherjet kemeny habba verjuk az aprankent hozzaadott cukorral, majd ovatosan beleforgatjuk a daralt mandula haromnegyedet. Ezt a
habot a torta tetejere halmozzuk, a maradek mandulat erre raszorjuk. Lassu tuzon (kb 130 C) kb 25 percig sutjuk, mig a hab szep vilagosra sul.
Megjegyzes: Ne legyunk turelmetlenek a vegere, a habnak fenyesnek, kemenynek kell lennie, kulomben ugy fog kinezni, mint az enyem:) (Osszeesik a hab!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése