Hozzavalok:
- 7 tojas
- 140 g cukor
- 175 g finomliszt
- 8 lap zselatin
- 600 g friss v. melyhutott szeder
- 1 dl tejfol
- 100 g cukor
- 4 dl tejszin
A
piskotaalaphoz kemeny habba verjuk a tojasfeherjet a fele cukorral, majd a sargajat feheredesig a cukor masik felevel. Az utobbiba beleforgatjuk eloszor a fele-fele lisztet, habot, majd a masik felet is. 150 fokon kb 50-60 percig (tuprobaig) sutjuk.
(Igy keszul az igazi piskota (Gabriellatol ellesve), sutopor nelkul: 1tojas-20 g cukor-25 g liszt!!!)A
kremhez a zselatint eloiras szerint vizbe aztatjuk. A szedret (disziteshez parat kiveve) osszeturmixoljuk a tejfollel es a cukorral. A zselatint felolvasszuk, a turmixhoz adjuk. Amikor kocsonyasodni kezd, a tejszint felverunk, beleforgatjuk. A tortaalapot vizszintesen negybe vagjuk. Az also lapra rakacsoljuk a forma oldalat, rasimitjuk a krem negyedet, majd piskotalap, krem... Tetejere, oldalara kenjuk a maradekot, majd hutobe tesszuk, mig osszeall.
Megjegyzes: A krem nekem nagyon sok lett a tortahoz kepest. (A kicsik azert orommel megettek a felesleget.) Turemetlensegem ismet benazashoz vezetett, ugyanis nem vartam meg, mig kocsonyasodni kezd a mix, hanem rogton belekevertem a tejszint. Igy egy egesz ejszakan keresztul allt a torta -sutopapirral korbecsomagolva- a hutoben, de vegul megszilardult es nagyon fini lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése