2010. augusztus 13., péntek

Kecskesajtos rakott zoldseg

Hozzavalok:
  • 500 g burgonya
  • 1 zsenge padlizsan
  • 1 zsenge cukkini
  • 2 zoldpaprika
  • 2-3 paradicsom
  • 200 g kecskesajt vagy juhsajt vagy feta
  • 2 kozepes voroshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olivaolaj
  • orolt fekete bors
  • so
  • bazsalikom, zsalya, rozmaring
Az osszes zoldseget megmossuk. A burgonyat hejaban, enyhen sos vizben megfozzuk, leszurjuk. Amikor kihult, meghamozzuk, majd nem tul vastagon felkarikazzuk. Amig a burgonya fo, a cukkinit es a padlizsant -miutan a vegeiket lecsaptuk- hamozatlanul vekonyan felszeleteljuk, majd kb fel orara mindkettot besozzuk. A hagymat meghamozzuk, a paprikat kicsumazzuk, majd a paradicsommal egyutt mindharmat karikakra szeljuk. A sajtot vekony szeletekre vagjuk. A padlizsant es a cukkinit kinyomkodjuk, majd seprenyoben, az olivaolajban mindket oldalukat megsutjuk. Egy nagyobbacska tuzallo talat olivaolajjal kikenunk, es a felkarikazott zoldesgeket a sajttal egyutt tetszoleges sorrendben, kisse elukre allitva belerakjuk. A rakottas tetejet soval, borssal, attort fokhagymaval, finomra vagott petrezselyemmel es izles szerint kulonbozo zoldfuszerekkel megszorjuk. 40-45 percig kozepes langon sutjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails