2010. május 23., vasárnap

Epres rolad

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 150 g rétesliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250 g eper
  • 220 g tejszín
  • habfixalo/zselatin
Először is készítsük el a piskótatésztát. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk külön. A sárgáját a kristálycukorral keverjük habosra, majd apránként keverjük bele a lisztet is, amelyben előzőleg egy kanál reszelt citromhéjat is elkevertünk. A fehérjéből kemény habot verünk, és finoman beledolgozzuk a masszába. Egy tepsit kenjük ki vajjal és béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, majd tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 15 percig.
Ha megsült, óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt, amíg még meleg, majd tekerjük fel roládformára, és csomagoljuk vissza a sütőpapírba vagy egy konyharuhába. Közben mossuk meg az epret, és vágjuk kisebb darabokra. Ezután verjük fel a tejszínt, és adjunk hozzá habkeményítőt. Óvatosan csavarjuk szét a roládot, és vegyük le róla a papírt. Kenjük meg tejszínhabbal, szórjuk meg eperrel. Csavarjuk össze, és tegyük hűtőbe. 1 óra elteltével szeletekre vágva tálaljuk.
Megjegyzes: nagyon, nagyon finom!!! Nekem alig jutott, a kolykoknek annyira izlett:) Csak annyit fuznek hozza, hogy ne felejtsuk el liszttel vagy cukorral megszorni a kesz piskota tetejet, hogy feltekeresnel ne ragadjon. Es amit ma olvastam, hogy minnel nagyobb tepsiben, minnel vekonyabban teritjuk szet a masszat, annal jobban lehet hajtogatni.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails