2010. május 10., hétfő

Epres vaniliatorta

Hozzavalok:
  • 150 g liszt
  • 100 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 2 tojassargaja
  • so
  • 5 dl tej
  • 1 tasak vanilias pudingpor
  • 100 cukor
  • 2 tojasfeherje
  • 250-300 g apro szamoca
A tesztahoz a lisztet es a porcukrot osszekeverjuk, hozzamorzsoljuk a vajat es egy csipet sot. Hozzaadjuk a tojassargajat, es addig gyurjuk, mig egynemu nem lesz. Foliaba csomagoljuk es hutoben fel orat pihentetjuk. Ezutan fel centi vastagra kinyujtjuk, kibelelunk vele egy 18 cm atmeroju, kivajazott format. Szarazbabot szorunk ra, es igy sutjuk 180 fokon 20 percig. A formaban hagyjuk kihulni, majd tanyerra tesszuk. Kozben a kremhez megfozzuk a pudingot a csomagolason feltuntettek szerint, majd amikor levettuk a tuzrol, ovatosan beledolgozzuk a kemeny habba vert tojasfeherjet. A torta tesztajara egy sor jol megmosott, megszarogatott szamocat teritunk, arra ontjuk a vanilias kremunket, majd ha az egesz megdermedt a hutoben, a maradek szamocaval sziv alakban diszitunk. Porcukorral megszorva talaljuk.
Megjegyzes: Hat...nincs ilyen formam, igy egy keszen vett kaja aluminium csomagolasat hasznaltam. A tesztaval nem voltam nagyon megelegedve, hasznaltam mar jobbat is (kevesebb kristalycukorral es 1 egesz tojassal). A krem is nehezen allt ossze, a 2 tojasfeherje nagyon fellazitja, igy legkozelebb siman pudingot ontok ra. Azert mindent osszevetve fincsi lett, de a magazinban -termeszetesen- jobban nez ki a vegeredmeny. Ja, es szerintem (Lori szerint) banannal meg jobb lenne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails