2010. május 17., hétfő

Holdfeny desszert

Hozzavalok:
  • 1, 5 dl viz
  • 1 dl olvasztott margarin
  • 140 g finomliszt
  • 6 tojas
  • 5 dl tej
  • 6 tojassargaja
  • 300 g vegyes erdei gyumolcs
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vanilias cukor
A tesztahoz a vizet a margarinnal folforraljuk, es hozzaadjuk az atszitalt lisztet. A tuzrol leveve a tojasokat egyesevel beledolgozzuk. Habzsakba toltjuk, vajazott, lisztezett tepsibe kis halmokat es vekony S formakat nyomunk belole. 160 °C-os sutoben megsutjuk. A tejet a gyumolccsel felforraljuk, majd a ketfele cukorral kikevert tojassargajat hozzaadjuk; jol kihutjuk. A kremet 2-2 tesztahalom koze toltjuk, es az S alaku tesztat beleillesztjuk ugy, hogy az egesz olyan formaju legyen, mint egy hattyu. Vaniliamartassal korulontve talaljuk.
Megjegyzes: Anno mar csinaltam ilyet, le is fenykepeztem, de nem talalom azt a kepet. Szoval most csak ez van, siman tisztabol csinaltunk betuket, rajzokat. A kicsiknek tetszett, el is fogyott hamarjaban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails