2010. május 8., szombat

Rebarbaraleves


Hozzavalok:
  • 4 vastagabb rebarbaraszar
  • 5 evokanal cukor
  • 2 dl tejfol
  • 1 ek liszt
  • csipet so
  • nehany szem szegfuszeg
  • keshegynyi orolt fahej
A rebarbaraszarakat megtisztitjuk (vekony kulso hartyajat eles kessel konnyeden lehuzzuk), majd ketcentis darabokra vagjuk, es labasba szorjuk. 6 deci vizet raontunk, megsozzuk, cukorral izesitjuk es felforraljuk. Nehany szem szegfuszeggel, fahejjal fuszerezzuk, majd lefedve puhara fozzuk. Tejfolben a lisztet simara keverjuk, vegul a levest ezzel suritjuk. Jol kihutve talajuk.
Megjegyzes: A rebarbarat nem kell sokaig fozni, hisz forras utan par perc alatt mar puha, szetesos is lesz. Gyors es egyszeru, mig fanyar ize igazi frissitokent hat.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails