A csirkemellett kisse kiverjuk, megsozzuk, mindket oldalat lisztbe forgatjuk, majd a megforrositott olajban oldalankent 2-2 percig sutjuk. Ezutan kivajazott tepsibe fektetjuk. A sonkat, fott tojast kockakra vagjuk, ossszeforgatjuk, es minden szelet husra egy-egy halmot rakunk belole.A besamelmartashoz a tejet felforraljuk. A vajat labasban felolvasszuk, a lisztet hozzaadjuk, es kevergetve megforrositjuk, de ugyeljunk arra, nehogy megpiruljon. Kozben megfuszerezzuk, majd tovabbra is allandoan kevergetve aprankent beleontjuk a tejet, es eppen csak 1 percig forraljuk, ezalatt kelloen besurusodik. Miutan a sonkas-tojasos husra ontottuk, a reszelt sajttal es a zsemlemorzsaval megszorjuk, vegul a maradek vajat ramorzsoljuk. Elomelegitett, kozepesen forro sutoben 10-12 perc alatt aranybarnara sutjuk. Parolt rizs illik koretnek hozza.
Talan mar van egy eve, hogy nagy nehezen raszantam magam a fozocskezesre, sutesre. Leginkabb az otthoni cukraszdakban szenvedtem hianyt, leven varandos Ruben fiammal. A blogot csak azert hozom letre, hogy egy helyen megtalajam a mar jol bevalt recepteket. (Barki felfedezni veli egyeneinek szant leirasat es zavarja, irjon, leszedem! A kepek a sajatjaim, hacsak mashogy nem jelzem.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése