2010. szeptember 2., csütörtök

Angolosan 1. - Yorkshire Pudding

Hozzavalok:
  • 2 tojas
  • ugyanannyi tej
  • ugyanannyi finomliszt
  • olaj
Eletem elso keracioi, mert hat ez egy unnepi, vasarnapi 'koret' itt az angoloknal, es aki nem hogy csak angollal, de raadasul angol szakaccsal el egyutt.... De vegre eljott a nagy nap, es csinalhattam en egyedul! A tesztaja szinte palacsinta teszta. Egy merotalba utom a tojasokat, kifigyelem, hogy kb hany mili (altalaban 200 ml), majd hozzaontok ugyanennyi tejet es vegul ugyanennyi lisztet. Kezi mixerrel par perc alatt osszekeverem, majd a forro, bo olajjal kiontott formaba csurgatom es betolom az elomelegitett (ennel nem lehet csalni, elo kell legyen melegitve!) 180 fokos sutobe. A format a keszitesi ido alatt a sutoben tartom, igy felforrosodik az olaj benne. Kb 25-30 perc alatt emelkedik fel es valik aranybarna, ropogossa.
Forma, amit mi hasznalunk, de lehet normal meretu muffinosban is (akkor tobb kicsi lesz) ill. szinte akar mekkora, fem edenyben (ugy ugye egy nagyot csinalok es felszeletelem a csaladnak).

Itt pedig egy kep arrol, hogy hogyan is szokik kinezni egy vasarnapi ebed angoleknal.(Az utolso 2 kep nem az enyem, az internetrol szedtem!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails