2010. szeptember 15., szerda

Babapiskotas oroszkrem

Hozzavalok:
  • kb 200 g babapiskota
  • 5 egesz tojas
  • 150 g cukor
  • 100 g rumban aztatott mazsola
  • 100 g cukrozott (szaritott) gyumolcs
  • 3 dl tej
  • 30 g zselatin (~8 lap)
  • 6 dl tejszin
  • 1/2 rud vanilia
Mindenek elott beaztatjuk a mazsolat a rumba. Ezutan osszeallitjuk a kremet; az egesz tojasokat a tejjel, a cukorral es a kettehasitott vaniliaval goz felett surure fozzuk. A vegen hozzaadjuk a forro vizben felolvasztott zselatint. A tuzrol leveve addig kevergetjuk, amig kihul, de meg nem dermed meg a zselatintol. Hozzaadjuk a felvert tejszinhabot, a leszurt mazsolat, a szaritott gyumolcsot. Egy magas puding- vagy tortaformat belulrol egymas melle allitott, a mazsolabol visszamaradt rummal megkent babapiskotaval kibelelunk. A kremmel a format megtoltjuk, tetejet babapiskotaval beboritjuk. A tortat hutoben (aki ugy szereti melyhutoben) 2-3 orat allni hagyjuk, majd a format par pillanatra forro vizbe aztatva, kiboritjuk.
Megjegyzes: Goz felett az igazi, de turelem kell hozza!!! Kisse edes, tomeny lett az en izlesemnek, igy lehet legkozelebb kevesebb cukorral, es egy extra babapiskota reteggel fogom kesziteni. A formam egy nagy vajas doboz volt, amiben fel adagnyi krem lathato.
Alternativ ororszkrem, azaz pudingporos:
  • 100g mazsola
  • 1 csomag (40 g) vanilias pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 pupozott evokanal kristalycukor
  • 0,5 dl rum
  • 4 dl tejszin
  • 1 pupozott evokanal zselatin (~4 lap)
A pudingport a tejjel, cukorral kis langon -meg jobb, ha vizgoz felett- habverovel szorgalmasan kevergetve suru kremme fozzuk. A tuzrol leveve beleszorjuk a mazsolat, rummal izesitjuk es megvarjuk, mig kihul. A felvert tejszinhabhoz adjuk a felolvasztott zselatint, majd belekeverjuk a vaniliakrembe.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails