2010. szeptember 25., szombat

Rakott zoldseg

Hozzavalok:
  • 1 kg mirelit zoldseg
  • 50 g vaj
  • 60 g liszt
  • 6 dl tej
  • 150 ml mozzarella
  • szerencsendio, so, bors
Zoldsegeket sos, cukros vizben leforrazom, majd lecsepegtetem. A lisztbol, vajbol, tejbol besamell martast keszitek. (Vajat megforrositom, hozza liszt -amit keverek, mig atfeheredik- vegul tejjel hirtelen felengedem, fuszerezem, 5-10 perc alatt -lassu tuzon- peppe fozom.) Tepsit vajjal kikenem, belerakosgatom a zoldseget, raontom a besamellt, majd a vekonyra szelt mozzarellaval beboritom. Forro sutoben 35-40 percig sutom.

1 megjegyzés:

  1. Húú, ez egyszerű és klassz! Ki is fogom próbálni!
    Én nem tom, mi van, de néhány bejegyzésed meg sem jelenik az újak listájában, csak utólag döbbenek rá, hogy már megint van itt olyan, amit még nem láttam.... :-o
    Ja, küldtem a leírást! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails