skip to main |
skip to sidebar
Gyumolcsos turotorta
Hozzavalok:
- 220 g finomliszt
- 140 g vaj v. margarin
- 20 g kakaopor
- 70 g porcukor
- 1 egesz tojas
- 250 g turo
- 150 g tejfol
- 100 g cukor
- 1 citrom heja
- 1 csomag vanilias cukor
- 3 egesz tojas
- 25 g liszt
- 50 g vaj
- 200 g friss gyumolcs (ribizli, malna, eper, szeder...)
- 1 csomag piros tortazsele
A teszta elkeszitesehez a tojas kivetelevel egy talban osszemorzsoljuk a hozzavalokat, majd a tojast hozzaadva tesztava gyurjuk. Lisztezett deszkan kerek lapot nyujtunk belole, es kibelelunk vele egy 20 cm atmeroju piteformat. Az aljat megszurkaljuk, es a hutobe tesszuk pihenni, mig a tolteleket elkeszitjuk. A toltelek hozzavaloit egy talban alaposan osszekeverjuk, ha szukseges, a turot elotte szitan attorjuk. A tolteleket a tesztara ontjuk, es 150 fokon kb 1 oraig sutjuk. Ha teljesen kihult, a tetejet beboritjuk gyumolccsel, majd a tortazselet a zacskon levo utasitas szerint elkeszitjuk, es raontjuk.
Megjegyzes: Egy fel ora utan levettem a sutot 130-ra, mert kezdett megbarnulni a teteje, de a belseje meg nem volt kesz. Igy is 'csak' 45 percig sutottem. Egy egyszeru, de nagyon, nagyon, nagyon finom torta!!!
Boldog lennék én is ha egy-két sütőtállal-formával gazdagabb lenne a konyhám....
VálaszTörlésBiztos, hogy nagyon fini volt ez a torta..., imádom a piros gyümis dolgokat!!!