200 g friss gyumolcs (ribizli, malna, eper, szeder...)
1 csomag piros tortazsele
A teszta elkeszitesehez a tojas kivetelevel egy talban osszemorzsoljuk a hozzavalokat, majd a tojast hozzaadva tesztava gyurjuk. Lisztezett deszkan kerek lapot nyujtunk belole, es kibelelunk vele egy 20 cm atmeroju piteformat. Az aljat megszurkaljuk, es a hutobe tesszuk pihenni, mig a tolteleket elkeszitjuk. A toltelek hozzavaloit egy talban alaposan osszekeverjuk, ha szukseges, a turot elotte szitan attorjuk. A tolteleket a tesztara ontjuk, es 150 fokon kb 1 oraig sutjuk. Ha teljesen kihult, a tetejet beboritjuk gyumolccsel, majd a tortazselet a zacskon levo utasitas szerint elkeszitjuk, es raontjuk. Megjegyzes: Egy fel ora utan levettem a sutot 130-ra, mert kezdett megbarnulni a teteje, de a belseje meg nem volt kesz. Igy is 'csak' 45 percig sutottem. Egy egyszeru, de nagyon, nagyon, nagyon finom torta!!!
Boldog lennék én is ha egy-két sütőtállal-formával gazdagabb lenne a konyhám.... Biztos, hogy nagyon fini volt ez a torta..., imádom a piros gyümis dolgokat!!!
Talan mar van egy eve, hogy nagy nehezen raszantam magam a fozocskezesre, sutesre. Leginkabb az otthoni cukraszdakban szenvedtem hianyt, leven varandos Ruben fiammal. A blogot csak azert hozom letre, hogy egy helyen megtalajam a mar jol bevalt recepteket. (Barki felfedezni veli egyeneinek szant leirasat es zavarja, irjon, leszedem! A kepek a sajatjaim, hacsak mashogy nem jelzem.)
Boldog lennék én is ha egy-két sütőtállal-formával gazdagabb lenne a konyhám....
VálaszTörlésBiztos, hogy nagyon fini volt ez a torta..., imádom a piros gyümis dolgokat!!!