2010. szeptember 9., csütörtök

Gyumolcsos turotorta

Hozzavalok:
  • 220 g finomliszt
  • 140 g vaj v. margarin
  • 20 g kakaopor
  • 70 g porcukor
  • 1 egesz tojas
  • 250 g turo
  • 150 g tejfol
  • 100 g cukor
  • 1 citrom heja
  • 1 csomag vanilias cukor
  • 3 egesz tojas
  • 25 g liszt
  • 50 g vaj
  • 200 g friss gyumolcs (ribizli, malna, eper, szeder...)
  • 1 csomag piros tortazsele
A teszta elkeszitesehez a tojas kivetelevel egy talban osszemorzsoljuk a hozzavalokat, majd a tojast hozzaadva tesztava gyurjuk. Lisztezett deszkan kerek lapot nyujtunk belole, es kibelelunk vele egy 20 cm atmeroju piteformat. Az aljat megszurkaljuk, es a hutobe tesszuk pihenni, mig a tolteleket elkeszitjuk. A toltelek hozzavaloit egy talban alaposan osszekeverjuk, ha szukseges, a turot elotte szitan attorjuk. A tolteleket a tesztara ontjuk, es 150 fokon kb 1 oraig sutjuk. Ha teljesen kihult, a tetejet beboritjuk gyumolccsel, majd a tortazselet a zacskon levo utasitas szerint elkeszitjuk, es raontjuk.
Megjegyzes: Egy fel ora utan levettem a sutot 130-ra, mert kezdett megbarnulni a teteje, de a belseje meg nem volt kesz. Igy is 'csak' 45 percig sutottem. Egy egyszeru, de nagyon, nagyon, nagyon finom torta!!!

1 megjegyzés:

  1. Boldog lennék én is ha egy-két sütőtállal-formával gazdagabb lenne a konyhám....
    Biztos, hogy nagyon fini volt ez a torta..., imádom a piros gyümis dolgokat!!!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails